Эхлэл Мэдээ ЖОР: Говийн цагаан шувуу
Мэдээ

ЖОР: Говийн цагаан шувуу

Хуваалцах
Хуваалцах

Говийн цагаан шувуу хэмээх нэртэй говь нутгийнхны хүндэт зочиндоо өргөн барьдаг битүү хоол.

Хонины арьстай сүүл авч өөхийг нь 0,5-0,7 мм зузаантай үлдээн годонтой нь туламлан өвчиж авна. Гол махаа жижиглэн татаж хөмүүл, давсаар амталж туламлан өвчиж авсан сүүлэндээ хийж онгорхой хэсгийг нь битүүлэн оёно.

Үүний дараа гадна арьсыг нь хуйхалж, хярваслаад бүлээн усаар сайтар угаана. Тогоонд 2-2,5 л ус хийж буцалгаад хуйхалсан сүүлээ хийж давс цацаад 40-50 минут буцалгана.

Орц: (2 порц)

1. Туламлан өвчсөн хонины годонтой сүүл 1 ш

2. Гол мах 500 г

3. Дарсан хөмүүл 2 халбага

4. Давс

Сайхан зооглоорой.

А.ДОРЖ

Хуваалцах
Төсөөтэй нийтлэлүүд
LiveМэдээ

“ГООЛИНГОО” || Б.ГАНЧИМЭГ (МУГЖ)

Хуучирч: С.ЦагаанцоожХЦДБЧ-ын найрал хөгжим,найрал дуучид © 2025 Mojo AI media agency -д...

МэдээУлс төр

Д.Амарбаясгалан МАН-ын дарга боллоо

Эхний санал хураалтад нэр дэвшигч Д.Амарбаясгалан 58 хувийн санал авсан бол Г.Занданшатар...

MOJOМэдээ

“Чинийхээ ясаар би өөрийгөө гоёно…” гэж бичдэг яруу найрагчтай Монголд хэн эвлэрэх юм бэ?

МЗЭ-ийн гишүүн, Г.Сэр-Одын нэрэмжит шагналт яруу найрагч, “ХАНДОЛИН”, “МАДРИАНА, ТЭНҮҮЛЧИН ХОЁР” триллер,...