Эхлэл Мэдээ ЖОР: Говийн цагаан шувуу
Мэдээ

ЖОР: Говийн цагаан шувуу

Хуваалцах
Хуваалцах

Говийн цагаан шувуу хэмээх нэртэй говь нутгийнхны хүндэт зочиндоо өргөн барьдаг битүү хоол.

Хонины арьстай сүүл авч өөхийг нь 0,5-0,7 мм зузаантай үлдээн годонтой нь туламлан өвчиж авна. Гол махаа жижиглэн татаж хөмүүл, давсаар амталж туламлан өвчиж авсан сүүлэндээ хийж онгорхой хэсгийг нь битүүлэн оёно.

Үүний дараа гадна арьсыг нь хуйхалж, хярваслаад бүлээн усаар сайтар угаана. Тогоонд 2-2,5 л ус хийж буцалгаад хуйхалсан сүүлээ хийж давс цацаад 40-50 минут буцалгана.

Орц: (2 порц)

1. Туламлан өвчсөн хонины годонтой сүүл 1 ш

2. Гол мах 500 г

3. Дарсан хөмүүл 2 халбага

4. Давс

Сайхан зооглоорой.

А.ДОРЖ

Хуваалцах
Төсөөтэй нийтлэлүүд
МэдээӨв соёл

ЖАДО РИНБҮЧИ БАГШ БАЯН-ӨЛГИЙД НОМЫН ИХ АЙЛДВАР АЙЛДАНА

Энэ сарын 20-22-ны өдрүүдэд Баян-Өлгий аймгийн Раашгэнпэллин хийдэд Зарлигийн ачит багш, Жүддод...

Мэдээ

Триллер, детектив зохиол сонирхогчдын хүсэлтээр хэвлэгдсэн “ХАНДОЛИН”, “МАДРИАНА, ТЭНҮҮЛЧИН ХОЁР”

Г.Сэр-Одын нэрэмжит шагналт яруу найрагч, Азийн хүний эрхийн шагналт сэтгүүлч Д.Гансаруулын ТРИЛЛЕР,...

Мэдээ

БАЯН-ӨЛГИЙ АЙМГИЙН АЛТАНЦӨГЦ СУМЫН 100 ЖИЛИЙН ОЙ ТОХИОЖ БАЙНА

I ХЭСЭГ Нутгийн зон олон Та бүхэндээ түүхт 100 жилийн мэнд дэвшүүлье🇲🇳👏