“Монгол Улсын хүн амын хоол тэжээлийн байдал үндэсний 6 дугаар судалгаа”- наас үзэхэд жирэмсэн эмэгтэйчүүдийн шээсэнд агуулагдаж буй иодын хэмжээ 76.4 мкг/л гарсан. Энэ нь ДЭМБ-ын зөвлөмж хэмжээнээс 2 дахин бага болоод буй юм.
Иод нь ургийн өсөлтөд сайнаар нөлөөлж, тархины хөгжил бүрдэхэд голлох нөлөө үзүүлдэг. Иймд жирэмсэн эмэгтэйчүүддээ далайн гаралтай бүтээгдэхүүн, иоджуулсан давсыг түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна.
Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв